Coșul tău

🚌Transport gratuit la orice comandă de peste 200 de lei!

Ce înseamnă să vinzi un singur produs? 

La noi în Iarmaroc pentru mult timp a fost un singur produs disponibil. Nici acum nu sunt multe, dar când am pornit la drum, am făcut-o cu tricourile noastre albe și negre. 

Dar am auzit de multe ori în jurul nostru întrebări precum ce vă ia atât de mult, că oricum e un singur produs? sau când mai scoateți produse noi? 

Așa că ne-am gândit să vorbim și despre ce înseamnă cu adevărat să vinzi un singur produs, dar în mai multe variante ale lui. 

Prima noastră tarabă festivalieră

1. Lucrurile nu ies mereu bine din prima 

Chiar dacă am decis să deschidem Iarmarocul când avem doar tricouri, am muncit foarte mult la ele. Și încă o facem. 

Pentru că lucrurile sunt într-o continuă mișcare și nu au cum să iasă bine din prima. Am regândit modelele de câteva ori bune înainte să ajungem la variantele lor finale, pentru că nu se potriveau culorile, erau fie prea mari sau prea mici, nu erau tocmai ușor de brodat sau cine mai știe ce. 

Așa că am preferat să avem un singur produs, dar să știm că e unul bun.

2. La început totul este un experiment

Când te trezești în anul 2 de facultate că vrei să deschizi un SRL în urma unui proiect de seminar, totul este un experiment. 

Deci trebuie să vezi dacă îți asumi riscul de a experimenta cu calitatea mai multor produse sau doar a unuia. 

Nu știam dacă modelele sau croiurile vor fi plăcute sau cumpărate. Dacă a fost înțelept să alegem un croi diferit pentru fete și unul pentru băieți și exemplul poate continua. 

Deci din nou, am preferat să experimentăm cu un singur produs pe care să reușim să-l facem așa cum voiam noi. 

Înainte să ne dăm seama că nu e deloc productiv, dădeam cu spray fiecare cutie, ca să aibă logo-ul pe ea. Cineva ne făcuse o matriță la imprimanta 3D. După ce am inhalat mult spray și am pătat mult asfalt, am trecut la stickere.


3. “Un singur produs” nu e chiar unul singur 

Până de foarte curând, singurul produs disponibil al nostru era tricoul. Ceea ce sună destul de simplu. 

Doar că tricoul acesta are 2 croiuri: de fete și de băieți. Și e disponibil în două culori: alb și negru. Deci deja avem un singur produs în 4 variante diferite. 

Doar că pe site sunt 19 modele de tricouri, deci 76 de variante diferite. 

Asta înseamnă 19 modele diferite de brodat, opțiuni mai multe pentru utilizatori și muncă mai multă pentru noi. Că muncim la fel de mult pentru tricourile albe ca și pentru cele negre, a trebuit să modificăm modelele în funcție de culoare și să le poziționăm în funcție de croiul lor. 

Deci nu e chiar un singur produs până la urmă. 

4. E mai bine să începi mic decât deloc

Puteam să ne uităm unii la alții și să ne gândim că nu avem capacitatea de a fi o firmă care să vândă articole vestimentare. Puteam să facem asta și să omorâm această idee din fașă. 

În schimb, am redus “articole vestimentare” la “tricouri” și deodată lucrurile au fost posibile. Tot cu mult de muncă, dar posibile. 

Așadar, mai bine să începi mic, cu singurul produs pe care ți-l permiți și să scalezi mai apoi. Că acum am ajuns și la traiste, bluze și hanorace sau papetărie s-a datorat faptului că am luat decizia de a începe cu ce era mai ușor. 

Pe vremea când puteam vinde traistele cu 40 de lei, pentru că nu se scumpiseră până și firele de ață

5. E o muncă continuă

Chiar dacă tricourile noastre sunt acolo de 2 an de zile, în continuare căutăm moduri de a le face mai bune. Căutăm acum să facem croiuri mai diversificate. Am îmbunătățit eticheta. Am crescut bumbacul din țesătură ca să fie mai groase. Am schimbat ațele la broderie. 

Am muncit constant la a perfecționa acest produs. Acest unic produs care, după cum am văzut, nu e chiar atât de unic. 

Dincolo de produs, e vorba și de munca de research pentru povești, motive tradiționale și inspirație folclorică

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare Gratuită

La comenzile de peste 200 lei

30 de zile drept de retur

Fericit sau banii înapoi garantat

Articole 100% Românești

De la etichetă până la creativitate

100% Plăți Securizate

Cumparără fără griji