Tricourile neaoșe se prezintă!


De ceva timp, ale noastre tricouri nu mai au stare. Ne tot bat la cap că ele vor să ți se prezinte, ca să vă împrieteniți mai bine. Noi le-am spus că poveștile lor sunt în Iarmaroc și că le poți citi oricând, dar ele au vrut să facă tot acest proces mai personal, că doar au și ele o vârstă de acum. 

Așadar, o să lăsăm ale noastre tricouri neaoșe să se introducă așa cum știu ele mai bine și cine știe, poate chiar vă împrieteniți!

1.  Badea Neaoș 

Bună să îți fie inima! Ce pot să îți mai spun despre mine, că deja știi totul, dacă te uiți pe rețelele pe care tot postează nepoții. Eu sunt tare mândru că îl port pe Badea și că îl duc mai departe către tine. Despre mine trebuie să știi că sunt primul tricou gândit de nepoți, în încercarea lor de a duce poveștile și tradițiile mai departe. 

Îmi plac mult oamenii care știu să asculte, nu doar să audă, care rămân calmi în fața pericolelor și care își iubesc aproapele. Sunt tare încântat de cunoștință! Să ne auzim cu bine, iar dacă vreți să vin în casa voastră mă găsești aici!

2. Scânteiuța

Eu mi-s tricou înflorat și tămăduitor. Scânteiuța mă numesc și pe cât sunt de colorată, pe atât de tare ajut sufletul omului. Încerc să-i țin pe oameni departe și de bolile trupului dar și de cele ale sufletului, pentru că eu cred în miracolele înfăptuite de Mama Natură. Mai mult, mi se pare că oamenii trebuie să învețe să aibă mai mare grijă de sufletul lor, că tare ușor se poate pierde. 

Îmi plac tare, tare mult persoanele care au grijă de ei și de cei din jurul lor și care cred că să porți ceva roșu de ține departe de deochi. Și vă spun eu că funcționează! Dacă știi pe cineva care are nevoie de protecție împotriva spinilor vieții sau dacă ești chiar tu în nevoie de așa ceva, să nu eziți să mă cauți chiar aici, că vin cu plăcere!

3. Miorița

Ehe, bine te-am găsit! De când tot umblu pe tărâmuri din basme în căutarea ta! Mare bucurie că în sfârșit te-am găsit! Eu mi-s ciobănașul ce cântă frumos din fluier și știe să găsească flori de afin oricât de sălbatic ar crește. Ce trebuie să știi despre mine? 

Cred cu tărie că bunătatea din oameni este reală și dacă ați vrea voi s-o folosiți mai des, chiar și lumea voastră s-ar transforma într-o lume a basmului.

Mie îmi plac oamenii care își păstrează demnitatea în timp ce nu se retrag niciodată de la a-și ajuta aproapele și de a fi buni până la capăt. Eu de asta sunt aici pentru tine, să te ajut mereu să mergi pe calea cea bună. Deci dacă vrei să pornim împreună la drum, mă găsești aci!  

4. Coloana Infinitului

Niciodată să nu lași meșteșugurile să moară. Eu după asta mă ghidez. Coloana Infinitului mă numesc și sunt mândră să arăt lumii întregi ce meșteri dulgheri înzestrați și talentați are poporul român. Mie îmi place arta și frumosul, așa că încerc să le duc cât mai departe. Eu cred că prin meșteșug și prin frumos ne salvăm de la pieire. Că oricât de supărat ai fi, dacă vezi o minunăție precum ce au brodat nepoții pe mine, nu ai cum să nu îți umpli sufletul de frumos.

Așadar, mie îmi plac oamenii cu un ochi pentru frumos și care știu să aprecieze munca bine făcută. Oamenii care încă mai caută produse lucrate manual și nu se dau înapoi de la a încerca să ducă chiar ei mai departe meșteșugurile românești. Deci dacă vrei să fii un ambasador al frumosului, mi-ar face mare plăcere să te însoțesc! Mă găsești aici!  

5. Țațele

Cine a zis că vorba lungă e sărăcia omului nu știa ce zice. Nici că poate fi mai greșit. Iaca noi vorbim tot timpul și suntem mai bogate decât ai crede! Dada, Țațele ne numim și, ce putem spune, ne place și să vorbim și să mai bârfim. Că doar ce ți-ar fi lumea numa cu vorbe de bine! Uneori lucrurile trebuie spuse așa cum sunt ele și date mai departe, să le știe toată lumea. Poate mai învață cineva ceva.

Deci să știi că nouă ne plac oamenii vorbăreți, cărora nu le e frică să-și folosească vocea pentru a se face auziți. Că dacă taci și stai în banca ta, îți mănâncă câinii din traistă! Așa că să știi că mare ne-ar fi bucuria dacă ne-ai lua de aici cu tine prin lume, să auzim și noi fel de fel de lucruri și să le povestim mai departe! 

6. Cucurigu

Cucurigu boieri mari și la toată lumea! Noroc aveți că sunt și eu pe aici, să vă apăr de spiritele rele, că doar cu Țațele cine știe ce făceați! Eu mi-s cocoșul ce prin al lui cântat te ferește de tot ce e rău. Și tare mă bucur că pot face asta, că n-aș vrea să pățești ceva! Eu încerc să țin ordine în ograda mea, că așa-mi plac lucrurile: așezate și la locul lor. Dar și dacă simt pericol, vai de cine încearcă!

Mie îmi plac oamenii curajoși, care îi protejează pe cei din jurul lor. Oamenii care-și țin gospodăria în ordine, oricât de mică ar fi ea și care nu se feresc de muncă. Deci dacă vrei partener care să te apere de rele și să-ți amintească să fii mândru, eu îs pentru tine

7. HaiHui 

Io mi-s mezin în Iarmaroc, că nepoții abia acum s-au gândit să mă arate și pe mine lumii! Dar să știi că asta nu contează. Pot eu să fiu cel mai mic, dar și cel mai falnic. Și sper ca așa să și fie! HaiHui e numele meu, dar te iert dacă îmi spui Păcală, că și el e pe acolo. Mie îmi place să văd oamenii călătorind și trăind. Fie că sunt ei bezmetici sau că au o țintă anume. Firea noastră e una hoinară, să nu crezi pe nimeni care îți spune altfel. 

Deci mie îmi plac oamenii care nu se sperie când nu au o direcție clară și precisă, dar care știu să se bucure de călătorie, chiar dacă poate nu cunosc destinația. Îmi place când oamenii lasă deoparte grijile și își aduc aminte să simtă și să trăiască. Deci dacă ai nevoie de mine să-ți mai amintesc asta din când în când, o să fiu partenerul tău de nădejde!


Lasă un comentariu


Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare