Cum ia naștere un tricou neaoș?


Ei, dragii noștri, deja știți de tricourile neaoșe de ceva timp și foarte bine că o faceți! Dar oare v-ați întrebat voi vreodată cum iau naștere aceste tricouri, cine le face și cum ajung ele să fie împachetate frumos și trimise către voi? 

Și dacă v-ați întrebat și dacă nu, noi suntem pregătiți să vă răspundem. Iaca mai jos vedeți exact cum se naște un tricou, ce temperatură îi trebuie ca să supraviețuiască și cum e el mânuit până pleacă departe să-și găsească o nouă casă: 

1. Plantezi sămânța ideii la loc cu soare

Doar tricoul n-o să crească la loc umbros și fără apă. Noi luăm frumos ideea noastră de tricou, ne imaginăm exact cum o să arate, ce mărime vrem să fie și ce material, suflăm peste sămânța ideii ca să fie cu noroc și ne pregătim să o punem la crescut. 

Ne uităm care e cel mai însorit loc și acolo o așezăm și noi. Că doar fără soare nu se face nimic. Ne încrucișăm degetele și șoptim un „Doamne ajută să iasă bine” pe care numa’ noi să-l auzim. 

2. O uzi cu apă sau cu modele diferite proaspăt scoase din cuptor

Soarele ca soarele, dar sămânța noastră nu stă pe uscat. O tot udăm din când în când cu idei, versiuni diferite de model scoase din Photoshop, planuri și speranțe. Mai câte un cuvânt bun, mai o idee care părea frumoasă, dar care nu poate fi realizată și zilele tot trec. 

A, da. Mai turnăm și apă din când în când, nici prea multă, nici prea puțină. Și e apă magică, cu intenții folclorice, evident. 

3. Vezi ce zic și ceilalți de rodul tău

După ce sămânța a crescut cât trebuie, o ducem la testat. Nu vă faceți griji, nici o sămânță nu este rănită în proces. Doar trebuie să ne asigurăm că este bună de brodat și de dat mai departe. 

Întrebăm în stânga și-n dreapta, ba pe Instagram ca să o vedeți și voi, ba mai trimitem vreunui cunoscut. Tre’ să vedem ce credeți de sămânța noastră, că dacă nu vă ascultăm, atunci vai și amar de noi! 

fată cu tricou neaoș

4. Se dă tricoul la țesut - după ce l-am recoltat, evident

După ce tricoul e gata și el - deodată cu ideea - îl trimitem la țesut, să vedem dacă munca noastră fu în zadar sau dacă ne putem făli cu încă un model!

Sunăm la țesător, ne asigurăm că ața e pregătită și e din aia bună, cu fir de poveste și rezistență de munte, că doar nu putem da oamenilor ceva mai slab! 

Dăm modelul mult muncit și răzgândit și ales și reales și stăm cu inima la gură să vedem de data asta ce ne mai iese! 

Căci vă zicem că se mai întâmplă să fie totu’ bine și frumos până aici și apoi să ne trezim că trebuie s-o luăm de la capăt. Dar așa-i în viață, ce să mai și faci. 

5. Între timp, tricoului i se plămădește și povestea

După ce totul e ok și am trecut de testul țesătorului, se naște și povestea tricoului. Căci dacă nu știați, vă zicem acum că fiecare tricou al Badei are povestea lui, făurită cu iz de folclor și de imaginația nepoților. Dacă nu ne credeți, ia dați click aici: www.badeaneaos.ro/iarmaroc 

Povestea se făurește după inspirația modelului, că altfel nu se poate. Se ia oleacă de folclor, oleacă de motiv românesc, oleacă de inspirație personală și oleacă de expresivitatea motivului. Se pune suflet în cuvinte, se așterne pe foaie sau pe pixeli și se citește de toți nepoții, ca să fim siguri că place tuturor.

După ce totul este desăvârșit, se zâmbește mulțumitor că am mai dat naștere unui model și că am mai creat o poveste!

bilet tricou neaoș

 

6. Suflăm tricoul cu sufletul nepoților și îl împăturim frumos

După ce tricoul vine de la țesut și ajunge în mâinile noastre, îl contopim cu povestea, ca să facă cunoștință și să se înțeleagă numa bine. 

Apoi, nepoții îi dau suflarea lor, ca să se asigure că fiecare tricou poartă o părticică din sufletul lor. Se împăturește frumos și cu migală și se așează la loc de cinste, unde așteaptă să fie cerut de vreun suflet neaoș. 

Mai mult, tricoul stă și se pregătește să fie prieten de nădejde și sfătuitor al comunității neaoșe pentru oricine îl comandă! 

 

Așadar, acuma știți prin ce drum e purtat tricoul nostru. Că el trece nu doar prin mâini ci și prin suflete. Că tricoul nostru pornește de la sufletul nostru și ajunge la sufletul tău. De aceea și modelele sunt intenționat poziționate să vă fie dragi la inimă!

Noi vă așteptăm în Iarmaroc: www.badeaneaos.ro/iarmaroc 


Lasă un comentariu


Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare